Dronten, 21 september 2021

 

Als.......

Als deze deur toch eens vertellen kon... Wat zou 'd ie dan te zeggen hebben?

Onze boerderij is één van de eerste boerderijen die gebouwd is in Flevoland. De provincie was net ontgonnen en daarna kon er gebouwd worden. In 1963 was het dan zover. Vanuit Friesland kwam het eerste gezin hier wonen. Wat een verandering moet het voor hen zijn geweest. Wonen op het nieuwe land! De Flevopolder. Een nieuw plekje, een nieuwe omgeving, een nieuw huis, een nieuwe boerderij. Alles nieuw! En dus ook deze deur... Na dit eerste gezin heeft er een tweede gezin gewoont. Na hen kwamen wij.

Wij zijn dus het derde gezin dat hier haar thuis gevonden heeft. En al die tijd heeft deze deur dienst gedaan als deur. Tot nu... want deze deur is nu een muur geworden. Een afscheiding tussen de creatieve ruimte en de boerderij. Die deur, die al zoveel mensen binnen heeft gelaten, bijna 60 jaar lang, mag nu verder gaan als onderdeel van Enjoylie. Niet meer letterlijk als deur, maar wel symbolisch. Een deur die ik graag open zet voor jou. Waardoor je binnen mag komen, je een gezellig creatief moment mag hebben, we kunnen kletsen en je jezelf mag zijn. Weet je welkom! Ik zet de deur vast op een kier!

Ps... wij klussen nog even door en hopen dat eind van dit jaar de deur echt wagenwijd voor je open kan!


Dronten, 21 september 2020

 

Tegoedbon voor een knuffel!

Gewoon even een knuffel geven of ontvangen. Wat kan ik dat missen! Niet dat ik echt iedereen zomaar om de nek vlieg hoor ;) maar het voelt af en toe zo afstandelijk. 

Als ik bij mijn vader weg ga. Dag pap.... Het is zo kaal, het klinkt zo kil. Zo anders dan wanneer je het zegt en je tegelijkertijd even een dikke knuffel geeft. Elkaar even laten voelen, ik hou van jou!

Of een vriendin die je een tijd niet hebt gezien, je broer of zus. Een hand op de schouder van iemand die het moeilijk heeft. Even letterlijk contact maken. Het zegt soms zoveel meer dan woorden!

Allemaal dingen die ik zo gewoon vond en zo passen bij wie ik ben. 

En heus ik snap echt wel dat het even niet anders kan, dat het echt beter is zo en dat...... Maar er aan wennen? Nee dat gaat 'm niet worden. En ik wil het ook niet! 

En daarom, weet je wat ik doe? Ik spaar alle knuffels op! Stop ze allemaal in een doosje of een hele grote doos en ben er heel zuinig op! En als het weer kan en mag, dan ga ik ze weer met alle liefde uitdelen!

Zet jij je doosje ook klaar? Dan sparen we samen.

En tot die tijd beloof ik je dat ik mijn best doe om het dan maar met woorden te doen! 

Een hele dikke knuffel van mij! 

 


Dronten, 28 april 2020

 

De keuringsdienst....... 

Al weken worden we in de gaten gehouden. Niet dat we ze vaak zien maar als we even niet aan het klussen zijn geweest en we komen daarna weer terug, dan merken we dat ze toch echt weer zijn geweest. Allerlei sporen laten ze namelijk achter. Takjes, veertjes, gras, een flater van je weet wel wat, rommeltjes. Van alles komen we tegen. Eerst hadden we het nog niet zo erg in de gaten, want ja de ondergrond van de vloer is zand, dus het viel nog niet zo op. Maar nu de vloer helemaal klaar is wordt het ons steeds duidelijker! We worden vanaf het plafond van de schuur in de gaten gehouden! Wij en de workshopruimte worden gekeurd! De keuringsdienst heeft permanent hun plekje ingenomen. Helemaal boven in de nok voor het juiste overzicht. 

Maar weet je wat zo mooi is? Het plekje is goedgekeurd! Zelfs zo goed dat de keuringsfamilie er een huis is gaan bouwen! De keuringsdienst heeft het bestempeld als een heerlijk, fijn en sfeervol plekje! Nou dat is fijn en dat beloofd wat voor Enjoylie. Want als het door onze vogelvrienden 🐦🕊️ zo wordt gezien, dan moet het met het atelier ook helemaal goedkomen. Een heerlijk, fijn en sfeervol plekje voor jou! ❤️

Enne.... Voor alles wat de keuringsdienst onderweg naar huis verliest hebben we, zolang de zolder er nog niet inzit, maar even plastic opgehangen! 🙈

 

 


Dronten, 3 april 2020

 

Tel je zegeningen!

Het zijn de kleine dingen die het doen.... Even een bakje koffie met een vriendin, even bij mijn vader langs voor een gezellig praatje, even naar de bibliotheek voor een stapel heerlijke boeken, even lekker een stuk wandelen met als afsluiting een lekkere bak koffie in een gezellig cafeetje, even een workshop voorbereiden.... Juist van deze kleine dingen kan ik enorm genieten.

Ik heb mezelf uitgedaagd om in deze tijd, nu de wereld op z'n kop staat vanwege corona, van nog 'kleinere'dingen te genieten. De zon door de bomen, de bloesem die kleurt, de vogels die een nestje maken, de lieverds om mij heen......... Want juist deze kleine dingen zijn heel groot! Geweldige zegeningen en een prachtig geschenk!

Als je goed kijkt zie je elke dag iets moois. Ook heeeeeel dicht bij huis!

En voor iedereen die zich in een situatie bevindt waar niets moois aan te ontdekken valt dit ❤ voor jou!! Heel veel kracht, sterkte en 🙏!